Magreb’90 veilig na winst bij de Dijk

Magreb’90 heeft zich in het laatste duel van dit seizoen knap weten veilig te spelen tegen kampioen De Dijk. Weliswaar waren de Amsterdammers niet op volle sterkte en kregen een hoop wisselspelers vandaag de kans zich te bewijzen maar dan nog is het knap om met de volle winst aan de haal te gaan.

Magreb’90 was ondanks dat het moeilijk zou worden niet gekomen om het bijltje er bij neer te leggen en nam meteen het initiatief in dit duel. De Utrechters kregen in het begin al volop kansen maar ex Magreb’90 doelman Bijl hield de Amsterdammers lang in de race met een aantal goede reddingen. De gehele 1e helft was Magreb’90 de bovenliggende partij maar weer net als de afgelopen weken wist het niet te scoren. Dus was het niet verwonderlijk dat de rust met 0-0 werd ingegaan want ook de Dijk was met twee kansjes niet scherp genoeg om het net te doen bollen.

Na de rust was het al snel Jawad Belhassan die de 0-1 achter Bijl werkte. Mogelijkheden om de score uit te breiden waren er maar het was De Dijk die 15 minuten later uit het niets de gelijkmaker binnen schoot 1-1. Hierna verrichte Bijl nog een aantal maal goede reddingen op inzetten van Mijland en Belhassan maar uiteindelijk was het toch in de 73e minuut de verdiende 1-2 via Guytho Mijland. Zo’n tien minuten voor tijd leek het voorbij voor Magreb’90 want wederom was het de Dijk die in de 80e minuut de gelijkmaker achter Belhadj schoot en bij deze stand was Magreb’90 veroordeeld tot het spelen van Play-offs. Maar het wonder geschiedde, vier minuten voor tijd nam Yasin Ouja de bal vanaf 25 meter op z’n slof en scoorde de wonderschone 2-3. In een spannende slotfase was het in blessure tijd Jawad Belhassan die aan alle onzekerheid een eind maakte en de verdiende 2-4 achter Bijl schoot.

Ondanks een moeilijk jaar een prima slot voor Magreb’90 dat zich op de laatste dag veilig weet te spelen voor nog een jaar 3e divisie. Een verdienste van de groep en in grote mate ook van de altijd positieve Jamal Yahiaoui die uit een uitzichtloze positie het toch heeft weten te doen. Nu is het klaar en kan men orde op zaken gaan stellen voor een volgend seizoen 3e DIVISIE.

Media betreffende dit duel:
Jamal Jahoei: “Wij hebben ook individuele klasse!
Jawad Bellasan: “Misschien hadden we wel hoger moeten staan
RTV Utrecht
Het Amsterdamse Voetbal

Social...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
error: Magreb90 copyright !!