Magreb’90 komt tekort tegen FC Den Bosch

Magreb’90 speelde dinsdagavond tegen eerste divisionist FC Den Bosch en verloor de leuke wedstrijd met 6-0. In de beginfase van de wedstrijd speelde Magreb op haar best want al in de zesde minuut kwam Ismael Chibrani oog in oog met de doelman van FC Den Bosch. Geheel vrij voor het doel besloot de rappe aanvaller met een stift de doelman te verschalken. Hierin faalde hij jammerlijk daar de hoeken voor het uitkiezen waren. Een honderd procent kans zoals ze dat ik het voetbalvakjargon noemen. Daarentegen kreeg FC Den Bosch de eerste de beste kans rond de twintigste minuut wel tussen de palen en ging de ploeg van Wil Boessen met meer druk naar voren voetballen. Binnen no time stond het na een half uur alweer 3-0 en ik moet eerlijk zeggen dat Magreb’90 dat gedeeltelijk zelf kon aanrekenen. De Bosschenaren waren iets geslepener en konden elkaar makkelijk vinden, niet gek als je twee divisies hoger speelt en zes dagen in de week op het voetbalveld staat en daarmee je brood verdient.

Magreb’90 bood desondanks aardig wat tegenstand en het middenveld werd niet overlopen. Als het vizier iets scherper was geweest  in de counter naar het aanvallen dan had er zeker een doelpunt of drie ingezeten. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Den Bosch dat het spel dicteerde en Magreb’90 dat via de omschakeling probeerde kansen te verzilveren. En dat was nou precies het grote verschil tussen Magreb’90 en Den Bosch. Bijna iedere kans werd genadeloos afgestraft. (Waaronder een penalty en een hoekschop). Magreb’90 kreeg in de tweede helft via de prima spelende Omar Ghazouani een grote kans om terug te komen in de wedstrijd maar net zoals zijn voorganger probeerde de jongeling het ook met een stiftballetje die naast ging.

Een leermoment lijkt mij om de kansen die de jonge ploeg van trainer Jamal Yahiaoui krijgt simpel te verzilveren. Volgens mij was dat het keerpunt van de wedstrijd. De spelers van Magreb geloofde niet meer in een comeback terwijl Den Bosch de eerste de beste kans na de kans van Magreb wel verzilverde. Na wat wisselingen door beide ploegen werd de wedstrijd er niet beter door en kon Den Bosch uitlopen naar een wat geflatteerrde einduitslag.

Het is een compliment waard dat onze  jonge jongens wel bleven strijden tot het einde en wegens vele afwezigen ( Nordin Bourazma, Dyllan Ahinfu, Yasin Ouaja, Hicham Chatouani, Samir Aamri, Kevin Nlandu, Ike Nanka Bruce en Abdelwaheb Akoub) kunnen we alleen maar trots zijn op de mannen van trainer Jamal Yahiaoui die een geheel team moet opbouwen om de strijd aan te gaan in de derde divisie zaterdag. Al met al een nuttige oefenwedstrijd die de jonge spelers in hun bagage kunnen meenemen naar de volgende wedstrijd.

Aanstaande zaterdag speelt Magreb’90 tegen tweededivisionist Fc Lisse om 14:30.

Tot dan!

Social...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
error: Magreb90 copyright !!