Magreb’90 boekt eerste overwinning tegen Odin’59

Magreb’90 boekt eerste overwinning tegen Odin’59

Magreb’90 is er in geslaagd om de derde wedstrijd in de derde divisie in winst om te zetten. De formatie van trainer Jamal Yahiaoui had vooraf aangegeven dat Odin’59 de te kloppen ploeg was en deze  thuiswedstrijd  moesten laten zien uit welk houtsoort de selectie gesneden was.

Vooraf had Odin zich in het prille seizoen alvast genesteld in de middenmoot met drie punten uit twee wedstrijden. (0-2 winst tegen ONS Sneek en 1-4 verlies tegen het sterke Jong Almere City). Magreb’90 stond op de voorlaatste plaats met een punt uit twee wedstrijden (3-3 tegen ACV en 2-5 verliest tegen ASWH) en kon bij winst over Odin’59 heen klimmen. Zo gezegd zo gedaan want na negentig minuten was de klus geklaard en stapte Magreb’90 als terechte winnaar van het natte veld af. Volgens het wedstrijd verslag van de gasten was het vooral Odin’59 de ploeg was die het zelf na liet om de drie punter mee te nemen naar Heemskerk.

Als Odin’59 bedoelt dat de beginfase voor de gasten was dan hebben ze daar helemaal gelijk in. Binnen een mum van tijd creerden de mannen van trainer Richard Plug een vijftal corners achter elkaar. Beetje geholpen door eigen toedoen want Magreb is niet een ploeg van ‘lange halen gauw thuis’. Dat laten we wel aan de gasten over, maar door een gebrek aan miscommunicatie in de opbouw en de druk van Odin door veelvuldig de lange bal te hanteren in het zestienmeter gebied bleef Odin maar hoekschoppen produceren. Eenmaal gevaarlijk uit zo’n corner bleef de schade beperkt voor Magreb’90.

Intussen werd het spel van Magreb’90 wat verzorgder en nam Magreb het initiatief over en bracht de aanvallers in stelling. Met vaardige aanvallers in de voorhoede maakte ze het de verdedigers van Odin’59 behoorlijk lastig. Uit een fantastische aanval die over meerdere schijven ging kopte Anthony Berenstein knap de 1-0 binnen. Intussen zakte Odin’59 ver terug op eigen helft, gewillig en ongewillig om hun spel, de counter, om de rappe  buitenspeler Nigel Hardenberg in stelling te brengen. Eerlijkheids gebiede kregen de gasten eenmaal de kans om via deze speler de bal tussen de palen te schieten maar de aanvaller schoot, voor Odin’59, jammerlijk naast het doel en kort daarna had Magreb’90 de wedstrijd op slot kunnen gooien door een mooie uitgespeelde aanval niet in een doelpunt om te zetten. Met drie aanvallers Mohamed Talih, Abdel Zouzou en Anthony Berenstein tegen 1 verdediger op randje 16 meter besloot Talih zelf te gaan en de geheel vrijstaande Berenstein ‘over het hoofd te zien’. Met een voetballende Magreb en een vooral oppertunistische, op de counter spelende Odin’59 gingen beide ploegen rusten.

De tweede helft startte Magreb gedreven en ging op zoek naar het volgende doelpunt want het middenveld was in handen van Magreb’90 omdat Odin haar eigen middenveld veelvuldig oversloeg en het vooral via de zijkanten en door de lucht probeerde. Magreb dat steeds sterker en sterker werd lanceerde Mohamed Talih vanuit het middenveld met een mooie dieptepass terwijl Odin op dat moment naar voren liep met haar laatste linie. Talih nog wel achterna gezeten door de vleugelverdediger van de gasten rondde fraai af toen hij oog in oog kwam te staan met de keeper van Odin’59 2-0.

Odin leek verslagen en kon geen druk houden op onze verdediging en middenvelders. Via een aantal uitbraken van Magreb’90 lukte het Magreb’90 niet om de voorsprong verder uit te bouwen en de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Daarmee bleef de hoop van de gasten aanwezig en bracht een extra aanvaller in en verliet de boomlange centrale verdediger de verdediging en positioneerde zich in het centrum van de aanval om hun speelstijl kracht bij te zetten. Het meest dichtbij kwam invaller Billy Tavares met een schot in de korte hoek en de boomlange verdediger met een kopbal die niet de juiste richting had om keeper Mounir Ouaj te verrassen. De wedstrijd eindigde toch wel in een verdiende overwinning voor Magreb dat beter met de kansen omging en het betere van het spel had.

Het verschil met vorige week was wel toch de terugkeer van centrale verdediger Nordin Bourazma. Door een blessure in de voorbereiding na de gewonnen oefenwedstrijd  tegen SV Huizen (1-4 winst) kon de betrouwbare centrale verdediger zijn opwachting maken tegen Odin’59 en haalde een ruimte voldoende in de as van de verdediging. Ook mag Magreb’90 blij zijn met de terugkeer van aanvallende middenvelder Yasin Ouaja. De middenvelder kwam vorige week terug van een stageperiode in het buitenland. Meteen werd er plek vrijgemaakt voor de voetballer die afgelopen seizoen zijn kwaliteiten meerde malen heeft tentoongesteld.

De ploeg krijgt langzamerhand vorm want met de terugkeer van centrale verdediger Renne Donkor (was voor 1 wedstrijd geschorst) en aanwinsten spits Solace Oly Oliya en verdedigers Paulo Bandeira en Denzel Prior zal Magreb’90 op papier sterker worden en voor trainer Jamal Yahiaoui een uitdaging worden om hier een hecht collectief van te maken. Een zwaluw maakt nog geen zomer dus zal de ploeg zich weer voor de volle 100% moeten opladen om ook DVS’33 aan de zegekar te binden. DVS’33 zal wel ‘andere koek’ worden maar wanneer de ploeg het vertrouwen krijgt zal het van weinig tegenstanders te duchten krijgen en kan het een mooi seizoen  worden als debutant in de zaterdag derde divisie.

 

Aanstaande dinsdag oefent Magreb’90 thuis om 20:00 uur tegen eerste klasser AGB uit Amsterdam.

Tot dan!

 

fotos bron:odin59.nl

 


Reageren is niet mogelijk.