Slecht begin nekt Magreb’90 tegen het sterke DVS’33

Slecht begin nekt Magreb’90 tegen het sterke DVS’33

Magreb’90 dat zich de laatste tijd langzamerhand beter op elkaar laat inspelen heeft zichzelf tegen DVS’33 een slechte dienst bewezen. Al na drie minuten lag de bal in het netje achter doelman Mounir Ouaj. Daar waar een ogenschijnlijk simpele bal naar voren gekopt moest worden werd de bal juist verlengd naar de tegenstander die de spits na drie minuten razendsnel in stelling kon brengen en fraai met een volley afrondde 1-0.

Daar sta je dan, uit, tegen een goed voetballende ploeg cadeautjes weg te geven. Vooraf , in de voorbeschouwing had trainer Jamal Yahiaoui al aangegeven dat cadeautjes aan de tegenstander het team niet zou helpen om in de wedstrijd te komen. tweemaal knullig balverlies wist DVS’33 direct af te straffen. En u raadt het al, het uitdelen van de cadeaus ging onverminderd door zonder DVS’33 te kort te doen. Een moment van balverovering ergens in de 25e minuut leidde direct weer balverlies op waarbij DVS ook in dit geval een aanvaller met 1 passing voor de keeper zette. De behendige aanvaller verschalkte keeper Mounir Ouaja in de korte hoek 2-0.

Twee cadeautjes weggeven in welgeteld 25 minuten tijd kwam de ploeg niet meer te boven want al snel kwam DVS’33 op 3-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Tussentijds kreeg Magreb’90 wel een aantal kansjes maar meer dan dat werd Magreb’90 nimmer gevaarlijk. De tweede helft ging DVS onverminderd door met het frivole spel en maakte het Magreb’90 erg lastig. Moest Magreb’90  op zoek gaan naar de aansluitingstreffer of de schade beperkt houden? Die tijd kreeg Magreb’90 niet want al snel viel de 4-0 en was de wedstrijd gespeeld. Een penalty in de laatste fase deed DVS’33 op 5-0 komen en zelfs een ere treffer werd Magreb’90 niet gegund al leek het een paar keer wel te gaan gebeuren.

Tegen ploegen als DVS’33 moet alles klinken als een klokje om kans te maken. Vooraf reken je waarschijnlijk op een kleine nederlaag, een gelijkspel zou een prima resultaat zijn maar een grote nederlaag had niemand op gerekend. Wel moet gezegd worden dat DVS’33 goed voetbal speelt, zich in de top 5 wil nestelen en ondanks een nederlaag van afgelopen week tegen vv Spakenburg, het grootste gedeelte van die wedstrijd domineerde en Spakenburg helemaal zoek speelde. In die wedstrijd gingen de kansen er niet, maar tegen Magreb’90 hebben ze het helemaal goedgemaakt. Voor Magreb’90 rest niets dan de wonden likken en de volledige focus leggen op de volgende tegenstander.

Harkemase Boys komt aanstaande zaterdag naar Utrecht. Met evenveel punten uit evenveel wedstrijden zal het een hele andere wedstrijd worden. Magreb’90 wil zich dubbel revancheren. De nederlaag tegen DVS’33 wil de ploeg van trainer Jamal Yahiaoui snel wegpoetsen en afgelopen seizoen in de KNVB beker wist Harkemase Boys na een 5-3 achterstand alsnog langszij te komen via de penaltyserie en zo de winst naar zich toe te trekken. De winnaar van dit duel zal zich gewoon in de middenmoot nestelen en is er vooralsnog niets aan de hand. Het team dat verliest zal achterop raken op de middenmoot en zal het daarna snel punten moeten pakken om niet nog verder achter te blijven op de middenmoot.

 

 

foto bron:dvs33.nl


Reageren is niet mogelijk.