Magreb’90 – Harkemase Boys 0-2 (0-1)

Magreb’90 – Harkemase Boys 0-2 (0-1)

Magreb’90 heeft afgelopen zaterdag haar 2e nederlaag geleden tegen het stugge Harkemase Boys. Voorafgaand aan de wedstrijd waren de kansen gelijk want beide teams hadden uit evenveel duels evenveel punten behaald. Het begin van de wedstrijd was zoals de meeste voorgaands wedstrijden voor de gasten uit het hoge noorden. Met veel fysiek en strijd begonnen de gasten beter aan de wedstrijd. Veel persoonlijke duels werden gewonnen waardoor Magreb’90 in de achteruit moest. Met een afgekeurd doelpunt vanwege vermeend buitenspel en een andere kans kwam Magreb goed weg. Maar niet geheel terecht door toedoen van de kwaliteit van de tegenpartij kwam Magreb’90 na een kwartier spelen op achterstand. Ingeleid door een foute terugspeelbal door de voorste linie op het middenveld, waar juist de bal naar voren gespeeld had moeten worden, kwam de bal juist in de voeten van een middenvelder van Harkemase Boys die de bal goed doorspeelde op de rechter aanvaller en het sprintduel won van vleugelverdediger Yagou en de 0-1 achter keeper Mounir Ouaj prikte. Magreb’90 leed het dure balverlies net op het moment dat het naar voren wilde voetballen. In de omschakeling werd het dus verrast en stond alweer snel achter in dit duel. Magreb’90 ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam iets beter in de wedstrijd. Met een van richting veranderd schot dat net rakelings naast ging floot de scheidsrechter af voor de rust.

In de tweede helft begon Magreb’90 iets beter aan de wedstrijd dan de eerste helft. Met nog een afgekeurd doelpunt van Harkemase Boys moest Magreb’90 oppassen dat het niet dezelfde fout ging maken als in de eerste helft. Toch kwam Magreb steeds beter in de wedstrijd en moest Harkemase Boys in de achteruit. Echt gevaarlijk werd Magreb niet maar de druk was er in ieder geval naar voren om op de helft van de tegenstander te voetballen. Maar door een scheidsrechterlijke dwaling besloot de scheidsrechter middenvelder Omar Ghazouani met direct rood van het veld te sturen, bleek uit de beelden veel te zwaar gestraft en moest Magreb’90 met 10 man verder. Ogenschijnlijk werd Magreb’90 niet zwakker door een man minder situatie en ging het door om de aansluitingstreffer te forceren. Telkens strandde de aanval rond het 16 meter gebied en kon Harkemase Boys vrij gemakkelijk overeind blijven. In de 83 minuut pakt Harkemase Boys een cadeautje uit, een simpele ogende bal die uitverdedigd moest worden door de Magreb keeper, kwam in de voeten van de geheel  vrijstaande aanvaller van Harkemase Boys die de bal in het 5 meter gebied de geheel vrijstaande aanvaller en de invaller bediende die de 0-2 van dichtbij binnentikte. De wedstrijd was daarmee gespeeld tegen een tegenstander die voorafgaand te kloppen was. Volgende week zaterdag mag Magreb’90 het weer opnieuw proberen tegen de ‘schollekoppen’. Vv Scheveningen  uit zal ook niet makkelijk worden maar ook deze tegenstander is een ploeg waar je volgens de ‘kenners’ kans tegen maakt. De ploeg van trainer John Blok won afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd tegen een andere concurrent ONS Sneek met 1-3 en komt daarmee op gelijke hoogte met Magreb’90 weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld.

aanstaande dinsdag speelt Magreb’90 een oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels

Op de Westmaat word er om 20:00 afgetrapt. Tot dan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reageren is niet mogelijk.