Magreb’90 laat punten liggen in Scheveningen

Magreb’90 laat punten liggen in Scheveningen

Magreb’90 heeft tegen Svv Scheveningen drie dure punten laten liggen, In een gelijk opgaande wedstrijd kwam Scheveningen door een wel snel gegeven penalty op 1-0. Al snel na de achterstand¬† nam Magreb’90 het heft in handen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook na ruim een half uur spelen. Via goed doorzetten van vleugelaanvaller Nizar Mekkaoui kwam de bal bij middenvelder Anwar Akrouh die de bal met een halve volley achter de doelman van Scheveningen werkte, 1-1. Magreb’90 ging door met de tegenstander opjagen en creeerde een aantal goede kansen. Op slag van rust kreeg Magreb’90 via Abdel Zouzou de grootste kans van de wedstrijd. Een mooie voorzet van Ilias Yagou op de geheel vrijstaande spits Abdel Zouzou vlak voor rust had de 1-2 moeten betekenen. Helaas kopte spits Zouzou onder de bal door terwijl iedereen het doelpunt al telde. Desondanks werd er met een goed gevoel de rust bereikt. In de tweede helft eenzelde spelbeeld waarbij Magreb en Scheveningen beide voor de aanval gingen. Maar door concentratieverlies in de opbouw aan Magreb zijde, werd er wel heel knullig balverlies geleden waardoor de Scheveningen spits vrij voor het doel voor Mounir Ouaj kwam. De spits faalde niet en ineens stond het 2-1 voor Scheveningen. Vorige week tegen Harkemase Boys werd er ook al een cadeautje uitgedeeld aan de tegenstander. Je zou denken dat daar van geleerd was. Het drama werd nog completer toen een andere Magreb middenvelder balverlies leed op bijna identieke wijze in de opbouw vlak voor het eigen zestienmeter gebied. Nogmaals stond de spits van de tegenpartij met een pass vrij voor het doel en rondde ook nu koelbloedig af 3-1.

Magreb’90 leek aangeslagen en binnen een mum van tijd werd een 1-1 stand door de tegenstander omgebogen in een 3-1 voorsprong waarbij Magreb’90 Scheveningen een handje heeft geholpen. Op dit niveau mag je dit soort fouten niet maken want je kent de wetten van het voetbal, ze worden keihard afgestraft. Magreb probeerde het nog wel maar het echte geloof was er niet meer en Magreb gaf meer ruimte weg waardoor Scheveningen kon uitlopen naar een geflatteerde 4-1 overwinning. zestig minuten liet Magreb’90 goed voetbal zien waarin het zeker niet de mindere was van Scheveningen. ”Kansen afmaken en geen cadeautjes weggeven” was de korte analyse van trainer Jamal Yahiaoui die ook wist te melden dat een aantal jongens nog de ervaring missen op goed mee te kunnen op dit niveau. Hopelijk gaat het leren snel want aanstaande zaterdag speelt Magreb’90 voor eigen publiek tegen de beloften van FC Twente. Dan zijn er weer nieuwe ronde nieuwe kansen. Magreb’90 als debutant in de derde divisie zaterdag doet het vooralsnog niet slecht. Natuurlijk kan en moet het beter maar als de wedstrijden van de directe concurrenten gewonnen kunnen worden zal Magreb van de onderste regionen wegblijven en daar zal aanstaande zaterdag tegen FC Twente werk van gemaakt moeten worden.

Aanstaande dinsdag oefent Magreb nog uit tegen standsgenoot Elinkwijk. Aanvang van deze wedstrijd is 20:00 uur.


Reageren is niet mogelijk.