Voorbeschouwing: Magreb’90 – Jong FC Twente

Voorbeschouwing: Magreb’90 – Jong FC Twente

Magreb’90 mag zaterdag 7 oktober thuis aantreden tegen de beloften van FC Twente. Het team van trainer Dennis Demmers wist afgelopen week tegen de andere beloften uit Almere in blessuretijd toch nog een gelijkspel binnen te halen. Het team staat voorlopig netjes in de middenmoot. De week er voor moest het haar meerde erkennen in streekgenoot DOVO uit Veenendaal.

Magreb’90 verloor vorige week de uitwedstrijd met 4- 1 van Scheveningen. In plaats van een 1-2 voorsprong gaf Magreb twee cadeautjes weg waardoor Scheveningen kon uitlopen naar 3-1 en de wedstrijd gespeeld was. Als Magreb’90 niet de tegenstander een handje helpt dan kan het mits het geconcentreerd  aan de wedstrijd begint zorgen voor een winstpartij. Maar zo gemakkelijk gaat het allemaal niet. Toch zal Magreb zijn huid duur gaan verkopen tegen de beloften en een winstpartij zou het jonge team meer vertrouwen geven.

Mensen zijn er aan gewend, maar het is toch wel ongelooflijk knap voor een klein clubje als Magreb’90 dat zich in de afgelopen jaren heeft gemanifesteerd om tegen topamateurclubs, met budgetten die bij sommige clubs zelfs hoger zijn dan in de Jupiler League, te mogen spelen en met de weinige middelen die ze tot haar beschikking heeft, zich toch mag meten met profs die zes dagen in de week met hun vak bezig zijn. Zo ook Jong FC Twente.

De Zaterdag derde divisie is wat Magreb’90 betreft een mooie competitie, waar iets meer van je gevraagd word dan in de derde divisie zondag. Afgelopen seizoen wist Magreb’90 zich, nadat het stijf onderaan stond in de derde divisie zondag, een fantastische serie neer te zetten en knap te handhaven onder huidige trainer Jamal Yahiaoui. Op de laatste speeldag wist het met volle overtuiging te winnen van kampioen De Dijk. En dat zelfs met vier punten aftrek van de KNVB daar waar nog vijf extra punten nog afgesnoept konden worden. Een nieuw gevormde commissie wist dat ternauwernood te herstellen waardoor Magreb’90 gewoon weer mocht uitkomen in de derde divisie en koos voor een nieuw en fris bestuur.

Omdat het goede spel opgevallen is bij vele andere clubs en Magreb’90 gebleken is een goed platform te bieden voor ambitieuze voetballers hebben een groot aantal spelers zich in de kijker weten te spelen bij clubs met een nog hoger ambitieniveau. Spelers als Jawad Bellahsen en Emilio Samsey hebben de overstap gemaakt naar tweededivisionist FC Lienden. Alfred Mensah en Guitho Mijland kozen voor onze buren Hercules die in de derde divisie zondag uitkomen. Souffian Reclaoui en Tolga Demirci werden door het ambitieuze OFC uit Oostzaan benaderd.Ook een derde divisionist.  Ex international  Ludgiano Hoyer is lager gaan voetballen in zijn woonomgeving. Als Magreb’90 zijn we heel trots op onze spelers die de stap hebben kunnen maken. Ook zijn vier spelers uitgenodigd voor een stage bij verschillende bvo’s.

In het huidige seizoen onder leiding van het nieuwe bestuur en de hoofdtrainer is Magreb’90 op zoek gegaan naar fris elan voor de selectie. Daarbij moet aangegeven worden dat zonder enig noemenswaardig budget toch een selectie is gevormd waarbij de aantrekkingskracht van Magreb’90 voor jonge en talentvolle spelers nog steeds groot is. Wie wil er nou niet in de zaterdag derde divisie voetballen?  Menig voetbalclub zou wel willen ruilen met Magreb’90. En toch speelt het nog steeds op dit niveau en wil er alles aan doen om zich te handhaven in deze mooie competitie. Daarbij moet wel aangegeven worden dat ontwikkeling van deze jonge selectie voorop staat. Hoe snel zullen onze talenten zich gaan ontwikkelen en het niveau van de derde divisie ontstijgen? De scouts staan al langs de lijn en de volgende talenten hebben zich al aangediend om ingepast te gaan worden in het team van trainer Jamal Yahiaoui, die onder minimale omstandigheden, het toch weer voor elkaar wist te krijgen om een selectie te formeren.

En de resultaten? Ach wie aan scorebord journalistiek wil doen moet dat lekker voor zichzelf weten. Wie het onderliggende proces kan volgen zal begrijpen dat het bouwen van een nieuw en jong team nou eenmaal tijd kost. Wanneer het proces goed is zal het op langer termijn zijn vruchten gaan afwerpen. En daar hebben wij, echte Magreb mensen, alle vertrouwen in!

Aanstaande zaterdag speelt Magreb’90 op sportpark Papendorp thuis om 14:30 tegen de beloften van FC Twente.

Wie Magreb’90 een warm hart toedraagt is van harte welkom en wij wensen onze gasten uit Twente een gezellige middag toe!

Tot Zaterdag!

 

 

 


Reageren is niet mogelijk.