Vereniging

Magreb ’90 is een op 26 november 1990 opgerichte amateurvoetbalclub uit de stad Utrecht. De club begon op Sportpark Terwijde waar ook UTS nu Nieuw Utrecht huisveste in de 5e klasse. Wegens het nieuw te bouwen Leidse Rijn verhuisde Magreb’90 in 2006 naar Papendorp. Daar boekte het successen en na vier jaar in de 5e promoveerde het in 2009 naar de 4e klasse. Vanaf dat moment werd de weg omhoog gevonden. Het 1e jaar in de 4e klasse werd men kampioen en promoveerde Magreb’90 naar de 3e klasse.

Elk jaar erna was er promotie. In de 1e klasse stokte het even en duurde het 2 seizoenen eer men via het kampioenschap in de Hoofdklasse mocht gaan uitkomen. In die hoofdklasse A werd men wederom kampioen na een spannend slot met concurrent asv de Dijk. Het 1e jaar Topklasse verliep moeizaam en nipte handhaving was het gevolg. Toch wist men daarmee zich te plaatsen voor de nieuw te vormen 3e Divisie waarin het nu wederom strijd tegen degradatie. Ook nu weet men zich uiteindelijk vanuit een uitzichtloze positie knap te handhaven en speelt Magreb’90 ook in het seizoen 2017-2018 in de 3e divisie zondag. ( i.o met de KNVB is later besloten om met Jong Vitesse te ruilen en over te stappen naar de 3e divisie zaterdag.)

De thuiswedstrijden worden op het “Sportpark Papendorp”, gelegen op het gelijknamige bedrijventerrein, gespeeld. Aankomend seizoen 2017-2018 zal dat dus zijn op de zaterdag middag aanvang 14:30 uur.

Voetbal

Magreb’90 wil spektakel bieden en de wedstrijden staan dan ook garant voor aanvallend voetbal. Met aanvallend en aantrekkelijk voetbal wil de club een vaste waarde worden in de hoge regionen van het amateurvoetbal. Enthousiast, strijdvaardig, dominant, attractief en verzorgd voetbal!

Maatschappij

Magreb’90 wil niet alleen op het veld belangrijk zijn. Als voetbalvereniging hebben we ook een belangrijke maatschappelijke rol. Het biedt de jeugd uit Kanaleneiland en omstreken een plaats om te sporten en met het organiseren van diverse aktiviteiten hoopt men ze een nuttige dagbesteding te geven en normen en waarden bij te brengen.

Club tenue
Shirt: Rood
Broek: Wit
Kousen: Rood

Social...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
error: Magreb90 copyright !!